Produkten har nu lagts till i kundkorgen Gå till kassan
Produkten har nu lagts till i inköpslistan
Inköpslistan har nu lagts till i kundkorgen

Nyheter på lager

R!MAC Brandsläckare - Säkra din arbetsplats eller verkstad!

Art.nr: 21065-3
R!MAC Brandsläckare Pulver 55A 233B C 6kg

Art.nr: 22066-25
R!MAC Brandsläckare ABF Skum + Lithium släckare 6kg

Art.nr: 21021-1
R!MAC Brandsläckare Pulver 13A 89 B C 2kg

Det är viktigt att ha en brandsläckare på en verkstad eller arbetsplats eftersom det finns många brandfaror i en verkstads- och arbetsmiljö. Verktyg, kemikalier, maskiner och elektrisk utrustning kan alla orsaka brand om de inte hanteras på rätt sätt. En brandsläckare kan hjälpa till att snabbt släcka en liten brand innan den växer till något större och mer svårbehandlat. Dessutom kan det rädda liv och minimera skador på egendom.

Skillnaden på pulver- och skumbrandsläckare

Pulverbrandsläckare använder sig av ett pulver som består av kemikalier som kväver elden och stänger av syretillförseln till elden. Detta gör det effektivt mot de flesta typer av brännande material, inklusive både fasta och vätskebrännande material. Pulverbrandsläckare är också lätt att använda, och den pulverformade massan kan sprutas på branden från en avstånd.

Skumbrandsläckare använder sig av en kemisk reaktion för att skapa en skum som kväver elden och stänger av syretillförseln till elden. Skumbrandsläckare är vanligtvis effektiva mot vätskebrännande brand, såsom bensin eller olja, men är mindre effektiva mot fasta brännande material som trä eller elektrisk utrustning. Skumbrandsläckare kräver oftast närmare kontakt för att släcka branden och är inte lika lätta att använda som pulverbrandsläckare.

Det är viktigt att känna till skillnaden mellan pulver- och skumbrandsläckare, eftersom det kan påverka vilken typ av brandsläckare som är lämplig för din verkstad baserat på vilka brandfaror som finns i ditt område.